over

overde veertjeskoningin

over vere

Liefde voor wilde natuur

Hi, ik ben Vere van de Veertjeskoningin en ik maak veersieraden & accessoires. Naast sieradenontwerper ben ik mamma, singer-songwriter, wereldreiziger en dierwetenschapper.

Het beschermen van de wilde natuur en de dierenwereld is belangrijk voor mij, van kinds af eigenlijk al. Ik studeerde dan ook aan het Van Hall Larenstein en de Wageningen Universiteit (WUR).

Mijn ontwerpen zijn geïnspireerd op de wilde natuur en oerculturen. Veren en bladeren worden van oudsher verzameld, bewonderd en gedragen.

Het is heerlijk om met mijn hart en handen iets te maken dat jouw dag vleugels geeft.

over afval enzo

Waarom trash-to-treasure

Bergen vuilnis vind ik doodzonde. Wereldwijd maken mensen prachtige producten van afval, zoals binnenbanden. Het lijkt een beetje op leer waardoor je er prachtige vormen uit kan halen. Binnenband is licht van gewicht, elegant en super zacht.

Sieraden staan voor onvergankelijke waarde. Om waardevol en overbodig te combineren vind ik een heerlijke paradox, die ik beschrijf als TRASHURE (trash + treasure).

Door het dragen van een Veertjeskoningin product draag jij bij aan het verkleinen van de wereldwijde afvalberg. Veertjes zijn duurzaam, maar delicaat, dus wees voorzichtig in de omgang. Kijk hier voor onderhoudstips.

over de werkwijze

Net zo uniek als jij

Alle creaties van de Veertjeskoningin zijn met de hand gemaakt van herbruikte materialen.  Zoals binnenbanden, oude schoolatlassen en beschadigde sieraden. Hierdoor bestaat van geen enkel veertje een tweede. De sieraden en accessoires zijn dus net zo uniek als jij!

Het is super gaaf om een versleten fietsband om te toveren tot sierlijke veer. Eerst het kiezen van het juiste type band, en een grondige schoonmaak. Dan de vorm knippen, met daarna priegelige inkepingen of kleurige beschilderingen. Zodra de veer gemonteerd wordt met handgemaakte edelmetaal hangers herken je de fietsband er bijna niet meer in terug.

Meer weten over de productie? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

over samenwerken

Laura Carina & Rapunzel

De Veertjeskoningin werkt veel samen met Laura Carina, een linoprint illustrator. Da’s gezellig en nuttig, omdat we elkaar aanvullen in dingen als fotografie en teksten schrijven. Soms ontwikkelen we samen producten zoals sieraden met prints, tassen en kaarten. Neem eens een kijkje in de shop voor het actuele aanbod. En kijk vooral hier voor meer info over Laura’s mooie illustraties.

De Veertjeskoningin werkt in een atelier in Woensel West in Eindhoven, genaamd Rapunzel – Vintage & Design, een initiatief van Sandra Dijkstra. Op zaterdagen tussen 11.00u en 16.00u kun je een kijkje nemen in onze keuken. Of maak even een afspraak door een bericht of mail te sturen aan info@deveertjeskoningin.nl. 

ben jij

op zoek naar vleugels?

Neem dan contact met me op of bezoek de shop!