Veelgestelde vragen

 

 

Misschien heb je een vraag of wil je graag wat meer informatie. Hieronder staat een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact op!

Over de sieraden & accessoires

Faker

Fakekjhskfhkjfhkajhsfkhfksdhjfhsdkhfkjds

Met welke materialen werkt de Veertjeskoningin?

De Veertjeskoningin werkt vooral met materialen die al een heel leven achter zich hebben, zoals fietsbanden, oude sieraden en landkaarten. De materialen worden natuurlijk grondig gecontroleerd en gereinigd zodat ze klaar zijn voor een nieuw leven. De fietsbanden worden verzameld via een netwerk van fietswinkels, vrienden en familie. Ze zijn dus allemaal echt gebruikt.

Sommige onderdelen van een Veertjeskoningin artikel zijn nieuw. Zo zijn oorhaken, kettingen en andere onderdelen van hoogwaardig edelmetaal zoals Sterling zilver en 14k goud. Meestal worden deze materialen eindeloos gerecycled, want voor edelmetalen geldt dat ze hun waarde behouden na verwerking in een product. Zo blijkt de financiële waarde van edelmetalen de reden dat het een duurzaam en groene grondstof is.

Sommige items worden beschilderd of bestempeld. Hierbij maakt de Veertjeskoningin gebruik van (hervulbare) verfstiften op acryl basis en stempels.

De Veertjeskoningin zet in op een herwaardering voor alle grondstoffen, om zo aan te sluiten op een stijgende consumentenwens voor ambachtelijke gemaakte producten met kleine oplages. Zo hoopt de Veertjeskoningin te accentueren dat afval niet bestaat en zo een bijdrage te leveren aan het mondiale afvalprobleem.

Wat wordt bedoeld met 'trash-to-treasure'?

Trashure staat voor de combinatie van het Engelse ‘trash‘ en ‘treasure‘ (of wel afval en schat). Volgens sommigen is iets als  binnenband afval, maar bij de Veertjeskoningin wordt het geüpcycled tot kostbaarheid, vandaar de samenstelling Trashure.

Hiermee wil de Veertjeskoningin laten zien dat afval helemaal niet bestaat, en dat wanneer je iets weggooit het ook ergens heen moet en niet zomaar verdwijnt.

Door jezelf of een ander een veertje te geven, draag jij actief bij aan het verkleinen van de wereldwijde afvalberg. Hoe mooi is dat?!

Waarom hergebruikt de Veertjeskoningin materialen?

Omdat veel afval geen afval is, maar eigenlijk een waardevolle grondstof. Jaarlijks wordt wereldwijd meer dan twee biljoen ton aan afval weggegooid, en lang niet altijd op een veilige of milieuvriendelijke manier. Zo zijn er ruim een biljoen fietsen op de aarde, die volgens fabrikanten elke zes maanden voorzien moeten worden van twee nieuwe binnenbanden. Dat gaat dus om een gigantische hoeveelheid materiaal. Grondstoffen en ruimte zijn niet oneindig en worden oneerlijk verdeeld; de Veertjeskoningin wil zuinig om gaan met de aarde.

Wat is het verschil tussen recyclen en upcyclen?

Afval is eigenlijk zelden afval, maar een waardevolle grondstof. Het opnieuw gebruiken van afval kan op verschillende manieren. Recyclen is het opnieuw gebruiken van een grondstof. Daarvoor moet het afvalproduct eerst worden verzameld, gesorteerd en gereinigd, om vervolgens te worden bewerkt tot de basisgrondstof. Veelal betekend dit dat recyclen duurder is dan het werken met nieuwe grondstoffen. Vooral bij kunststoffen is dit bijvoorbeeld het geval. Als we bijvoorbeeld kunststof visnetten zouden verzamelen, sorteren en reinigen, om er vervolgens nieuwe visnetten van de vlechten, is dat veel duurder dan visnet productie met nieuw basismateriaal.

Upcyclen is niet zomaar een trendy naam of verschijnsel. Upcyclen is namelijk dat we door het hergebruiken van een bepaalde grondstof, waarde toe voegen aan het materiaal. Een stuk kunststof touw uit de zee vissen om het vervolgens te bewerken tot een nieuw product, bijvoorbeeld designer brillen, maakt het basismateriaal meer waard; vandaar de term UPcycling.

De Veertjeskonginin upcyclet binnenbanden, atlassen en wegenkaarten en nog veel meer!

Hoe onderhoud ik de sieraden van de Veertjeskoningin?

Creaties van de Veertjeskoningin zijn duurzaam, maar niet onverwoestbaar. Vooral beschilderingen op rubber zijn soms kwetsbaar. Wees dus voorzichtig in de omgang. Hoe? Lees de tips over sieraden onderhoud.

  Mijn sieraad veranderd van vorm of kleur, wat kan ik doen?

  Binnenband is gemaakt van een elastisch en luchtdicht synthetisch rubber. Dit materiaal is super sterk en duurzaam, maar ook gevoelig voor extreme temperaturen en Uv-licht. Het is daarom belangrijk uw sieraad of accessoire vlak, donker en op kamertemperatuur op te slaan na gebruik. Als dit niet gebeurt kan het zijn dat uw veer veranderd in vorm en/of kleur.

  Vooral de veren hebben net als echte veren soms een eigen willetje, ze gaan een beetje met je mee leven. Het kan bij bepaalde ontwerpen voorkomen dat de veren gaan krullen, als ze veelvuldig worden blootgesteld aan de elementen en/of niet vlak worden opgeborgen. Wil je voor een feestje met een strak veertje op stap? Leg de veer dan de dag vooraf tussen twee boeken of planken, maar zorg voor dat de edelmetalen onderdelen er buiten liggen.

  In de loop van tijd, opnieuw sterk afhankelijk van de omgang met het sieraad, kunnen bepaalde tinten verf matter worden. De vintage look is vaak erg charmant, maar je kunt me altijd een bericht sturen om te kijken of bijwerken van de kleur mogelijk is.

  Lees voor meer informatie over juiste omgang met sieraden verder in sieraden onderhoud.

   Over bestellingen

   Faker

   Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

   Waarom ziet mijn product er net iets anders uit als op de foto?

   De geüpcyclede producten van de Veertjeskoningin zijn met de hand gemaakt van intensief gebruikte materialen. Eventuele gebruikerssporen horen erbij. Het maakt het product juist net zo uniek als jij bent! Dat maakt echter ook dat het door jouw bestelde product minimaal kan afwijken van de foto in de webshop. Mocht het verschil door jou als storend worden ervaren, neem dan gerust contact met me op.

   Ik wil graag een bepaalde kleur of maat. Kan dat?

   Natuurlijk! De mogelijkheden zijn eigenlijk oneindig. Doe bijvoorbeeld een aanvraag via het formulier op de customs pagina. Of neem gewoon even contact met me op. Komen we wel uit.

   Hoe plaats ik een bestelling?

   Bestellingen van bestaande sieraden en accessoires kunnen via de webshop worden geplaatst. Verder maakt de Veertjeskoningin maakt ook veertjes op maat, dus heb je bijzondere wensen of een andere vraag? Neem dan een kijkje op de customs pagina of stuur me een bericht.

   Waarom is mijn gewenste artikel niet op vooraad?

   De Veertjeskoningin maakt alle sieraden en accessoires met de hand. Het kan daarom zo zijn dat een bepaald item tijdelijk niet op voorraad is. Als je specifieke wensen hebt kun je uiteraard altijd vrijblijvend contact opnemen.

   Over verzendingen & retouren

   Faker

   Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

   Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

   Bestelde producten worden mooi verpakt verzonden met track & trace en, na betaling, binnen 1 – 5 werkdagen verstuurd. Voor producten die op bestelling worden gemaakt geldt dat ze, na betaling, binnen 10 werkdagen worden verstuurd.

   Als het past, wordt de bestelling altijd verzonden in een brievenbuspakket. In de meeste gevallen hoef je dus niet thuis te zijn voor bezorging.

   Kijk voor meer informatie over de verzending van uw bestelling bij Verzending en Retouren.

   Hoe kan ik een artikel retourneren?

   Als een bestelling onverhoopt niet voldoet aan je wensen, mag deze tot 14 dagen na aankoop geretourneerd worden. Neem hiervoor altijd eerst contact op via info@deveertjeskoningin.nl.

   Kijk voor meer informatie over het retourneren van een artikel bij Verzending en Retouren.

   Als producten op maat zijn gemaakt, dus volgens door u ingevoerde specificaties, vervalt het ontbindingsrecht. De verkoop is na succesvolle betaling definitief en ruilen of retourneren is in dat geval niet mogelijk.

   Mocht je de verzending willen annuleren, dan kan dit kosteloos voordat deze verstuurd is. Neem daarom zo snel mogelijk contact met mij op. Het betaalde bedrag wordt in dat geval terug gestort.

   Wordt er ook verzonden buiten Nederland?

   Voorlopig levert de webshop van de Veertjeskoningin alleen binnen Nederland. Afhankelijk van je wensen, zijn er meestal wel mogelijkheden voor EU of wereldwijde verzendingen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op via info@deveertjeskoningin.nl.

   Wordt bij verzending ook nagedacht over de impact op het milieu?

   Jazeker. Bijna alle verpakkingsonderdelen voor artikelen van de Veertjeskoningin zijn of wel van gerecyclede of geüpcyclede materialen. In andere gevallen is er ook goed over nagedacht; zo komen stickers, houten stempels en inkt of verzenddozen bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers. Zoals  NoIssue.Co, een Canadees bedrijf dat op alle onderdelen en stappen de impact onze aarde voorop zet. Wil je iets vragen hierover? Neem vrijblijvend contact op via info@deveertjeskoningin.nl.